Acai kasesi nasıl yapılır? Acai kase tanımı
Acai kase tarifi Harika bir yiyecek olarak bilinen acai üzümünden yapılır ve anavatanı Güney Amerika’dır. Taze hasat edilmiş acai meyveleri çabuk çürüdükleri ve bir an önce tüketilmesi gerektiği için preslenmiş meyve suyu, meyve püresi ve kurutulmuş acai tozu olarak satılmaktadır.
Yapılan araştırmalara göre dünyanın en yüksek antioksidan içeriğine sahip olan acai berry toz haline getirildiğinde besin değeri açısından en yüksek ve en faydalı olanıdır. Yüksek lif ve yağ asidi içeriği ile metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasına ve ödemin atılmasına yardımcı olur.
Hem sağlıklı beslenmenin hem de diyet yapanların gözdesi olan acai kasesinin tanımını sizler için araştırdık. İşte hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. acai kase tarifi…
ACAI KASE TARİFİ
Malzemeler;
- 5 gram acai tozu,
- 1 adet dilimlenmiş ve dondurulmuş muz,
- 50 gram yulaf sütü veya hindistan cevizi sütü,
- 50 gram dondurulmuş meyveler (ahududu, böğürtlen, çilek vb.)
Yukarıdaki için;
Aşağıdakiler dahil dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
- Badem veya fıstık ezmesi,
- Tahıl karışımından oluşan tatlı,
- dondurulmuş meyveler,
- krokan,
- Chia tohumları,
- Kakao
Yapılışı;
- Mutfak robotunun tüm malzemeleri zorlanmadan daha kolay çekmesi için önce sütü sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip koyulaşana kadar blenderdan geçirin.
- Kıvam alan karışımı bir kaseye alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun!